У центрі Києва Путіну показали "червону картку" (ФОТО)

15:06, 17.06.2018
У центрі Києва Путіну показали "червону картку" (ФОТО)

(Радіо Свобода)

На Майдані Незалежності у Києві сім'ї в'язнів Кремля та правозахисники провели акцію "Червона картка для Путіна" (#RedCard4Putin).


Про це повідомляє "Радіо Свобода".


Метою акції є привернення уваги української влади, міжнародних організацій (ОБСЄ, Ради Європи) до проблеми захисників України, які опинились у полоні, або ж є заручниками угруповань на Донбасі.


"На сьогодні зв’язок з нашими в’язнями в oкупованих Донецьку і Луганську відсутній, тамтешня «влада» утримує їх у жахливих умовах, що не відповідає вимогам Женевської конвенції щодо утримання військовополонених, хоча фактично наші хлопці є військовополоненими, а не заручниками. Проблема ще й у тому, що переговори щодо їхнього звільнення, або обміну, проходять дуже складно, це визнають представники України на переговорах у Мінську", – пояснив координатор заходу та правозахисник Олег Веремієнко.


Дружина утримуваного у Луганську Сергія Іванчука Вікторія повідомила, що за більш як три роки ув’язнення бійця з ним не було прямого зв’язку, ватажки "ЛНР" не дозволяє передавати йому передачі з дому.

Нагадаємо, 16 червня в Одесі консульство Росії закидали "закривавленими м'ячами".