Автор карикатури на Поклонську попросить політичного притулку у Франції

12:47, 18.06.2018
Автор карикатури на Поклонську попросить політичного притулку у Франції

На карикатурі можна впізнати Поклонську і імператора Миколу II

Російський художник Денис Лопатин, автор карикатури на екс- прокурора анексованого Криму, депутата Держдуми Наталію Поклонську, має намір просити політичного притулку у Франції. Про це він заявив 17 червня "Сибір.Реаліі".
 
За словами Лопатіна, в лютому він виїхав до Європи, побоюючись переслідувань за малюнок, який, на думку Поклонської, ображає почуття віруючих.
 
Художник розповів, що регулярно отримує погрози фізичної розправи. За його словами, розгляд питання політичного притулку у Франції може зайняти кілька місяців.
 
Відзначимо, восени 2017 року на одному з мітингів на захист фільму Олексія Учителя "Матильда", проти якого Поклонська вела активну кампанію, учасники тримали в руках карикатуру Лопатіна.
 
На ній можна впізнати саму Поклонську і російського імператора Миколу II.
 
Депутат Держдуми Росії направила депутатський запит до Слідчого комітету Камчатського краю з приводу образи почуттів віруючих, однак слідчі відмовили в порушенні кримінальної справи на Лопатіна.
 
В кінці травня 2018 Поклонська відправила запит до голови Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна в зв'язку з відмовою порушувати кримінальну справу проти автора карикатури.
 
Поклонська скаржилася на фільм "Матильда" в Генеральну прокуратуру Росії. Олексій Учитель стверджував, що Поклонська надає підтримку і забезпечує прикриття терористичної організації, а протести проти фільму "Матильда" є приводом для цієї організації заявити про себе.
 
Міністр культури Росії Володимир Мединський називав беззаконням, цензурою і тиском на державу загрози, які надходять на адресу творців фільму "Матильда", а також кінотеатрів, які повинні були показувати картину.
 
Нагадаємо, російський фільм режисера Олексія Учителя "Матильда", сюжетна лінія якого пов’язана з життям святих царственних страстотерпців, забороненено до прокату в Україні.