Дільничні офіцери поліції на Харківщині отримали нові службові авто

19.06.2018
Із нагоди 95-ї річниці від дня створення Служби дільничних інспекторів у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулись урочистості, в яких взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і голова Нацполіції України Сергій Князєв.
 
Очільники відомств вручили представникам регіональних підрозділів служби дільничних офіцерів поліції ключі від 20 нових службових автомобілів, а ще чотири автомобілі — передані до підрозділів поліції охорони.
 
За словами міністра внутрішніх справ, для громадян, які живуть у сільській місцевості та у віддалених районах, дільничний офіцер поліції є чи не єдиною людиною, до якої люди звертаються по захист і допомогу.
 
Водночас поліцейська реформа, яка йде вже чотири роки, на думку українців, є однією з найбільш помітних і дієвих. Наразі близько 40% громадян довіряють поліцейським.
 
«Це безпрецедентний рівень довіри, і так повинно бути. Довіра — це те, на чому базується ваша ефективність. Більше довіри — у вас більше авторитету і більше можливостей впливати на ситуацію», — наголосив Арсен Аваков.
 
Голова Нацполіції додав, що дільничний інспектор поліції зазвичай є першим правоохоронцем, хто приходить на допомогу громадянам після їхнього звернення до поліції.
 
Здебільшого йдеться про населення невеликих міст, а також сільської місцевості, де основна частина жителів спілкується саме з дільничним інспектором поліції. 
 
«Ми хочемо довести всьому суспільству, що дільничний поліцейський — це основа основ роботи поліції. Я впевнений: якщо ми маємо професійного дільничного інспектора і достатньо фахового працівника карного розшуку — оперативна обстановка в населених пунктах буде відповідно декриміналізована. Відтак виросте довіра до Національної поліції, до системи правопорядку і до держави — в тому числі», — зазначив Сергій Князєв.