В Москві за підтримку Олега Сенцова затримали працівників «Teaтр.doc»

11:45, 19.06.2018
В Москві за підтримку Олега Сенцова затримали працівників «Teaтр.doc»

Затримання активістів Teaтр.doc в Москві (фото: Новая газета)

У Москві за роздачу листівок на підтримку політв’язня Олега Сенцова російські силовики затримали 4 осіб із "Teaтр.doc" - акторів Марію Чупринську та Григорія Гандлевського, а також художницю Алісу Сафіну і активістку Наталію Савоськина.

Про це повідомляє російське видання "Новая газєта".

Затримані активісти намагалися проінформувати англійською та іспанською мовами про Олега Сенцова та причини його переслідування. Очевидно, акція була спрямована на іноземців, які приїхали до Москви на Чемпіонат світу з футболу.

Затриманих відвезли до поліцейського відділку "Китай-город". Листівки вилучили. Після запису свідчень їх відпустили.після складання протоколу за статтею про порушення порядку проведення акції (ч. 5 ст. 20.2 КоАП Росії).

"Театр.doc" - московський театр документальної п'єси, розташований за адресою Малий Казенний провулок, 12. Велика частина вистав  театру в жанрі "документального театру", засновані на справжніх текстах, інтерв'ю та долях реальних людей.

Нагадаємо, на загальносвітовій акції підтримки Олега Сенцова в Москві затримали літню акторку Олену Осипову, яка проводила одиночну акцію.

Олег Сенцов голодує вже 36 днів. Він вимагає звільнити із російських тюрем всіх українських політв’язнів.