На озері Тоба під час шторму затонув паром: доля 128 людей невідома

20.06.2018
Доля 128 осіб залишається невідомою після катастрофи парома на озері Тоба на Суматрі — найбільшому в Індонезії.
 
Спочатку повідомлялося, що на борту судна перебувало 80 осіб.
 
Проте згодом представник рятувальної служби Сутопо Пурво Нугрохо написав у «Твіттері», що пасажирів могло бути значно більше.
 
«Багато людей повідомили про родичів, які зникли», — цитує голову відомства з надзвичайних ситуацій Індонезії «Німецька хвиля». 
 
Пасажирський паром потонув під час шторму в понеділок увечері. Судно встигло відійти від берега — порту Симаніндо — лише на два кілометри, як сталася біда.
 
Причиною останньої, найімовірніше, стало перевантаження та несприятливі погодні умови. Представник індонезійського міністерства транспорту повідомив, що на цьому судні не можна було перевозити більше 60 людей. 
 
Рятувальна операція триває, але сильні дощі і хвилі до двох метрів заважають пошукам зниклих пасажирів. Врятувати поки що вдалося тільки 20 людей, смерть однієї людини пітверджено.
 
Серед зниклих можуть бути не тільки місцеві мешканці, а й громадяни інших країн. Адже озеро Тоба є надзвичайно популярним серед туристів. І найглибшим у світі — воно утворилося на місці згаслого вулкана.
 
Прикметно, що пригоди з трагічними наслідками на паромах, які є основним транспортним засобом на озері, трапляються регулярно. Адже плавзасоби старі й завжди виходять у рейс перевантаженими. Через це стають практично некерованими.