У міськраді Харкова влаштували погром з бійкою, газом і димовухами (фото, відео)

11:53, 20.06.2018
У міськраді Харкова влаштували погром з бійкою, газом і димовухами (фото, відео)

На другому поверсі міськради запалили димові шашки. Фото Pavel Velitskiy

20 червня у приміщенні Харківської міської ради перед початком засідання сталися сутички, невідомі розпилили газ і запалили димові шашки.
 
Про це повідомив Павло Велітський у Facebook.
 
У Twitter повідомляють, що в міськвиконком на сесію намагалися прорватися особи в футболках "Національні дружини", які застосували фаєри.
 
За даними "Громадське.Харків", сутички були між муніципальною охороною і активістами, які прийшли на засідання. Газ розпилив чоловік з шевроном муніципальної охорони. Він нібито направив балончик в сторону активістів, які намагалися піднятися в зал.
 
Також на другому поверсі міськради запалили димові шашки.
 
За даними директора департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрія Сидоренка, "спортивних хлопців" привів до міськради екс-депутат від Партії регіонів.
 
"Маринін (Дмитро Маринін, колишній депутат Харківської міськради від Партії регіонів, зараз активно позиціонує себе як опонент міського голови Геннадія Кернеса, - ред.) привів 50 осіб спортивної зовнішності, яких спробував провести в зал. У них зав'язалася бійка з муніципальною охороною. Хтось з активістів, здається, з "Нацкорпуса", розпорошив газ, почали кидати в будівлі димові шашки", - цитує Сидоренка "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляє харківське видання "Городской дозор", влаштували сутички і палили фаєри молоді люди в футболках з написом "Національний корпус".
 
Відзначається, що на другому поверсі активісти та учасники "Нацкорпусу", громили все, що їм траплялося під руки, в коридорі позривали фотографії попередніх мерів Харкова.
 
У Держслужбі з надзвичайних ситуацій виданню розповіли, що дзвінок щодо задимлення надійшов о 10:07, на місце виїхали три відділення ДСНС, двоє на автоцистерні та одне - на драбині. Людей евакуювали.
 
 
У "Нацкорпусі-Харків" пояснили, що сутички у Харківській міськраді були "з тітушками з приводу незаконної забудови на Металісті".
 
На сесії міськради це не позначилося - міський голова Геннадій Кернес відкрив і веде засідання.
 
"Двері закрили там, щоб газ не проходив? Шановні депутати, починаємо роботу. Ну зайде Тарас Олександрович. Не ми ж це влаштували? У нас є кворум. Зайде Тарас Олександрович. Починаємо роботу", - сказав Кернес.
 
Люди у залі кашляють і закривають носи хустинками.
 
 
На місці події вже працюють правоохоронці. Інформації про затриманих у результаті сутичок наразі ще немає. 
 
"Димовухи" також запалили перед будівлею міськради. Там тривають протести. 
 
Також повідомляється, що нібито до віце-мера Андрія Руденка застосували "сміттєву люстрацію".
 
"Андрій Руденко вибрався зі сміттєвого контейнеру, живий, надалі до нього засобів фізичного впливу не застосовували, він полишив місце інциденту", - повідомляють у Twitter.