Київрада підтримала створення музею на Поштовій після бійки за участі Кличка

15:45, 21.06.2018
Київрада підтримала створення музею на Поштовій після бійки за участі Кличка

Сергій Гусовський доповідає по рішенню Київради (фото: Київська міська рада)

Депутати Київської міськради проголосували за створення музею на Поштовій площі після того, як у будівлі КМДА стався конфлікт за участі активістів-пікетувальників, правоохоронців та, навіть, міського голови, екс-чемпіона світу з боксу у надважкій вазі Віталія Кличка.

"Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення щодо збереження артефактів, знайдених під час розкопок на Поштовій площі. Документ "Про організаційно-правові заходи щодо збереження пам’ятки археології місцевого значення "Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва (ХІ-ХІХ ст.) на Поштовій площі в місті Києві та музеєфікації об’єктів культурної спадщини" підтримали 68 депутатів Київради", - ідеться в повідомленні Київради.

Як повідомляє "Українська правда", голова громадського руху "Почайна" Анабелла Моріна, яка виступає за створення музею, таким рішенням не задоволена і навіть оголосила голодування.

"Київрада щойно проголосувала договірний проект по Поштовій, яким не передбачено припинення "інвестиційного договору" на будівництво торгового центру і створення повноцінного Музею. Не підтримали правку Тетяни Меліхової про припинення інвестдоговору. Кілька разів не підтримали", - написала Моріна у Facebook.

Вона закликала усіх приходити о 18:00 на Поштову площу на брифінг.

"Приходьте. Ми звідти не підемо. У річницю хрещення депутати віддали святиню на поталу фірмі завгоспа Януковича. Місце хрещення, історичну гавань. Депутати віддали бандитам Хрещатицькі Ворота Києва. Початок древньої столиці. Але вистачить. Я занадто багато говорила. Кожен день більше року. До прийняття цього рішення, до повернення площі місту – оголошую голодування", - підсумувала Моріна.

До голосування у будівлі Київради та біля неї сталися сутички між активістами та правоохоронцями.

"Вранці відбулася штовханина на вході. Це сталося тому, що у нас є певний порядок пропуску осіб у будівлю. А люди, які прийшли на засідання Київради – журналісти, активісти, хотіли зайти всі разом. Але охорона має всіх перевіряти по списку. Ці ж люди, що прийшли, не хотіли чекати, поки їх знайдуть у списку. Тому сталася не бійка, але штовханина", - пояснила речниця Київради Наталя Пругар.

Водночас Анабелла Моріна заявила, що Віталій Кличко закрив їй рота рукою.



Нагадаємо, територію під поштовою площею передали для будівництва бізнес-центру, але на цьому місці виявили унікальний археологічний комплекс княжих часів.

Після цього від київської влади почали вимагати створення музею на Поштовій та заборону на бізнес-будівництво на цій ділянці.