Українці обурені підвищенням цін на проїзд в убогих вагонах «Укрзалізниці» без кондиціонерів

22.06.2018
Обурені люди в шоці від цін на проїзд у вагонах, що більше нагадують задушливі клітки в зоопарку.
 
На думку пасажирів, Міністерство інфраструктури України не мало права піднімати ціну на проїзд у залізничному транспорті, заздалегідь не поліпшивши комфорт.
 
Один з очевидців драматичних подій, які у спекотні дні розігруються у купейних вагонах, що вже значно подорожчали, описав побачене на своїй сторінці у соціальних мережах. На думку Валерія Гурковського, висока вартість квитка ніяк не позначилася на якості обслуговування.
 
Доїхати з Херсона до Києва у купейному вагоні поїзда №298 коштує понад 300 гривень в один бік, однак далеко не всі люди прибувають до столиці у нормальному стані здоров’я.
 
— Відразу кільком пасажирам у 12-му та 13-му вагонах знадобилася медична допомога через те, що не працювала система вентиляції, — написав Валерій Гурковський. — Вночі практично ніхто не спав — пасажири були змушені стояти біля відкритих вікон, а вагітній жінці й зовсім стало зле, однак провідники не змогли надати їй необхідну медичну допомогу. До кінця поїздки лікар так і не з’явився. У цих вагонах їде багато маленьких дітей, їм жарко, вони всю дорогу плачуть.
 
Якщо з подібними жахами стикаються пасажири купейних вагонів, то що вже казати про плацкарт, де ситуація у рази гірша описаної.
 
До літньої спеки необхідно додати задушливий запах хлорки з туалету та цілковиту антисанітарію всередині вагона.
 
У такій «клітці для пасажирів» легко підхопити будь-яку інфекцію або вірусне захворювання. Особливу огиду викликають брудні, майже чорні від кіптяви вікна, які не миє ніхто й ніколи.
 
Сумні відгуки про поїздки поїздом «Київ—Херсон» вже не перший рік стають надбанням соціальних мереж, люди обурені, однак ніяких змін не відбувається, окрім підвищення цін за проїзд у них.
 
Бо ж не новина: поїзди формують із вагонів, які вже давно відпрацювали свій ресурс та повинні бути списані. 
 
Чиновники готові економити на здоров’ї людей, не гребуючи при цьому піднімати оплату за проїзд.