Департамент спецрозслідувань ГПУ розформують: співробітників переведуть у різні підрозділи

15:55, 23.06.2018
Департамент спецрозслідувань ГПУ розформують: співробітників переведуть у різні підрозділи

Сергій Горбатюк - керівник департаменту спецрослідувань ГПУ (фото: Українська правда)

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури буде розформовано, а співробітників переведуть до інших підрозділів залежно від профілю їх роботи.

Про це повідомила речниця Генерального прокурора Лариса Сарган.

"Департамент спецрозслідувань С.Горбатюка трансформується в слідче управління, а процкери переходять в департамент процесуального керівництва", - написала вона у Facebook.

За подібною схемою розфомують і інші департаменти ГПУ, наприклад, скандально відомий департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки (так званий департамент Кононенка-Грановського).

"Такий варіант відокремлення процесуальних керівників від слідчих відбувається для приведення структури Генеральної прокуратури України у відповідність до чинного законодавства. Тому ніякої зради немає. Є лише надумана істерика прихильників керівника одного департаменту", - написала Лариса Сарган.

У тексті коментаря від речниці Генерального прокурора можна помітити кепкування над тими, хто повідомив про можливу ліквідацію департамента під керівництвом Сергія Горбатюка.



Як повідомляла "УМ", це народний депутат Мустафа Найєм та адвокати родин Небесної Сотні та постражадлих від звірств "Беркуту" та незаконних рішень суддів.

Нагадаємо, Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури, який серед іншого консолідовано розслідує справи про вбивства та переслідування активістів Євромайдану та злочинів Віктора Януковича і його команди, ліквідують за розпорядженням Генерального прокурора Юрія Дуценка.