У Глухові нетверезий екс-військовий підірвав гранату у під’їзді будинку

16:10, 24.06.2018
У Глухові нетверезий екс-військовий підірвав гранату у під’їзді будинку

Під’їзд після вибуху гранати в Глухові (фото: ГУНП в Сумській області / Facebook)

У Глухові затримали колишнього військового, який підірвав гранату у під’їзді житлового будинку через конфлікт із одним із мешканців.

Про це повідомляє ГУНП в Сумській області.

"Було встановлено, що вибух стався в результаті розриву бойової фугасної гранати. Ніхто з мешканців будинку не постраждав. Значних пошкоджень зазнали лише вхідні двері, стіни та вікна", - повідомляють у поліції.

"Вибух був настільки потужний, що в одній з квартир будинку впала літня жінка, а в сусідньому будинку зі столу звалилася лампа", - продовжують правоохоронці.

За деякий час поліцейські прийшли до квартири, де жили троє чоловіків. Вони були нетверезі.

Вдалося з’ясувати, що у них виник конфлікт із мешканцем будинку, де стався вибух.

У квартирі знайшли ще одну бойову гранату.

"В їх квартирі була знайдена граната та пристрій для куріння марихуани. Було встановлена, що граната, знайдена в квартирі, і уламки тієї, яка вибухнула в будинку, мають одне і те саме маркування", - ідеться в повідомленні поліції Сумщини.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру за ст. 296 ч. 4 КК України "Хуліганські дії, вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї, чи іншого предмету, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень" та 263 ч. 1 КК України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами".

Підривнику загрожує від 3 до 7 років за ґратами.

Як повідомлаля "УМ", на Житомирщині під час пиятики чоловік зарізав свого сина-ветерана АТО.