Аркадій Бабченко переховується у «бункері» під охороною

17:20, 24.06.2018
Аркадій Бабченко переховується у «бункері» під охороною

Аркадій Бабченко переїхав із Росії через переслідування (фото: Аркадий Бабченко / Facebook)

Аркаді Бабченко розповів про побут під охороною після замаху та зазначив, що із родиною переховується у бункері.

Він зазначив, що з моменту інсценування "вбивства" його життя істотно змінилося.

"Мені зараз не можна нічого. Я не можу вийти на вулицю, я не можу зустрітися з ким хочу, я не можу поїхати куди хочу, я не можу робити, що захочу. Я не можу не те, що піти в кафе посидіти з друзями - я не можу навіть вийти в магазин", - зазначає журналіст.

Аркадій Бабченко додає, що їжу йому привозять, бо кожен вихід у місто - спецоперація.

"Кожна зустріч - десь у закритому приміщенні, обумовленому заздалегідь, краще в місці, що охороняється. План перебування в цьому місці розробляється заздалегідь. Зустрічі можливі тільки з невеликою кількістю людей", - розповідає Аркадій Бабченко.

Він переконує, що російські спецслужби отримали доступ до його ґаджетів.

При цьому родину журналіста (матір та всиновлених дітей) вдалося вивезти із Росії буквально за декілька годин до "замаху", вони теж живуть під охороною, але не відомо, чи вони разом.

"У нас немає нічого. Ось взагалі нічого. ... і тепер у нас є тільки те, що помістилося в машину за одну ходку. Три валізи речей. Квартира, гараж, шмотки, відеокамера імпортна три штуки - все залишилося там. У мене зараз державне все. Навіть виделки. На табуреті, на якій я пишу цей пост, стоїть інвентаризаційний номер", - бідкається Аркадій Бабченко.

Через специфіку життя під охороною він не може ходити на роботу.

"Моє життя в черговий раз повністю зламане. Я зовсім не уявляю, що далі. Де я буду далі жити, як я буду далі жити, як буде жити моя дитина, в яку школу вона буде ходити, чи зможе вона просто вийти погуляти на вулицю без взводу автоматників. Нічого не закінчилося. Розумієте? Нічого ще не закінчилося", - пише Аркадій Бабченко.

Нагадаємо, 29 травня з’явилася інформація, що кілер застрелив Аркадія Бабченка. Доки вбивство у публічнопу просторі обростало деталями, у мережу зилил фото загиблого, небайдужі писали пости у соцмережах та збиралися на акцію пам’яті, 30 травня під час брифінгу в СБУ Аркадій Бабченко з’явився живим та неушкодженим.

У справі арештували власника заводу із виробництва зброї Бориса Германа. Але "кілера" відпустили, адже він нібито "здався" СБУ відразу після вербовки. Тепер "кілер Бабченка" Олексій Цимбалюк роздає інтерв’ю та розповідає про подробиці спецоперації.

Водночас у СБУ повідомили про ще одного організатора замовного вбивства - "громадянина Т.". Правоохоронці нібито записали його розмови.

Після того, як стало зрозуміло, що Аркадія Бабченка "замовили", але не вбили, Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що існує список із 30 потенційний жертв. Згодом він збільшився та отримав назву "Список 47" або "Список Бабченка". Згодом уже в списку нібито фігурувало 60 публічних осіб.