В Ірпені завалили бетонний паркан незаконного будівництва на землях поліції

11:01, 28.06.2018
В Ірпені завалили бетонний паркан незаконного будівництва на землях поліції

Повалений паркан на незаконному будівництву в Ірпені (фото: Анна Карпенко‎ - Ірпінь Daily / Ирпень / Facebook)

В Ірпені біля Києва активісти завалили бетонний паркан, який поставили на місці незаконного будівництва на землях Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляє "Громада Приірпіння".

"Голова Ірпінського суду Людмила Саранюк ухвалила заборонити будь-яку діяльність на земельній ділянці, що перебуває в користуванні ДСО. Чекаємо коротку ухвалу й будемо йти до забудовника", – повідомив громадський діяч Віктор Бархоленко, який був присутній на судовому засіданні 27 червня.

За декілька днів до цього забудовник – компанія "Альфа-Буд", яка пов’язана з наближеним до мера Ірпеня Володимира Карплюка забудовником Антоном Мирончуком та фірмою "Орлан Інвест Груп", почали заливати бетон на незаконному будівництві в Ірпені.

Однак земельна ділянка не була призначена для житлового будівництва. Цільове призначення цієї землі – для обслуговування адміністративного корпусу, гаражів та АЗС Державної служби охорони.



"Дочекалися: громада Ірпеня валить бетонний паркан і палить опалубку, захищаючи землю МВС від керівництва МВС та місцевого забудовника, афільованого з міським головою. За 6 днів вони вирубали ліс і зробили основу під фундамент будинку на 455 квартир без документів. Суд наклав арешт на забудову, але люди не витримали",- написала в Facebook медіаексперт Михайлина Скорик.

Також вона нагадала, що міський голова обіцяв на цьому місці сквер.

"Люди просили також садочок або молодшу школу під розширення найстарішої сш міста №1, розташованої навпроти цього незаконного будівництва", - додала вона.