Війська Асада за підтримки Путіна скинули бомби на півдні Сирії: 46 загиблих

18:47, 28.06.2018
Війська Асада за підтримки Путіна скинули бомби на півдні Сирії: 46 загиблих

46 людей загинули. Фото AP

У Сирії авіаудари проурядових військ вбили 46 осіб, зокрема дітей, на півдні країни в утримуваних повстанцями частинах провінції Дераа.
 
Про це заявила Сирійська обсерваторія з прав людини, передає Reuters.
 
За даними спостерігачів, проурядова авіація здійснила 55 рейдів, атакуючи 4 міста.
 
Напередодні стало відомо, що сирійська армія захопила контроль над районом Лаха в північно-західній провінції Дераа.
 
Захоплена зона включає в себе Бусра Аль-Харір, який став мішенню масованих бомбардувань авіації Росії та режиму протягом декількох днів.
 
Регіон є політично чутливим через його розташування поблизу Ізраїлю і Йорданії і існування там угоди про "деескалацію", узгодженої між США, Йорданією і союзником сирійського уряду Росією.
 
Сполучені Штати раніше пригрозили, що здійснять "тверді і належні заходи" у відповідь на порушення сирійським урядом перемир'я, але повстанці заявили, що США сказали їм не чекати ніякої американської військової підтримки.
 
У Москві заступник міністра закордонних справ Михаїл Богданов заявив, що російські чиновники сподіваються незабаром обговорити південний захід Сирії з радником з національної безпеки США Джоном Болтоном і окремо з Йорданією.
 
Це один з двох основних районів, все ще утримуваних повстанцями, поряд з провінцією Ідліб на кордоні з Туреччиною на північному заході.
 
24 червня стало відомо, що російські військові літаки вперше за рік після домовленості про припинення вогню завдали ударів по повстанцях у південних районах Сирії. 
 
Цей наступ проурядових військ може призвести до подальшої ескалації війни в Сирії, яка триває вже 7 років. Асад неодноразово обіцяв повернути "кожен дюйм" прикордонних з Йорданією та Ізраїлем частин Сирії, зокрема окупованих Ізраїлем Голанських висот.
 
Відзначимо, раніше Рада Безпеки ООН не ухвалила внесену Росією резолюцію про засудження удару по Сирії силами США, Великобританії і Франції.