Негода в Україні: на Прикарпатті підтопило понад 200 будинків (фото)

11:45, 30.06.2018
Негода в Україні: на Прикарпатті підтопило понад 200 будинків (фото)

Стихія на Прикарпатті: затопило понад 200 будинків (фото: ДСНС України)

Внаслідок злив та негоди в ніч на 30 червня були підтоплені 202 будинки в місті Калуш, селищах Богородчани та Рожнятів, Городенківському, Долинському, Снятинському районах, на території Болехівської МР та в Івано-Франківську.

Про це повідомляє ДСНС Івано-Франківської області.

Всього підтоплено: 202 житлові будівлі, 8 підвальних приміщень ж/б, 20 прибудинкових території ж/б, 1 насосне приміщення підприємства НГВУ "Долина нафтогаз", 1 будівлю трансформаторної підстанції Івано-Франківського РЕМ, 40 присадибних ділянок, 35 га сільськогосподарських угідь", - ідеться в повідомленні.



Негода принесла руйнування інфраструктури: пошкоджено 14 кілометрів доріг місцевого значення, пошкоджено 3 мости, які сполучають сільські місцеві дороги з приватними присадибними ділянками.

Воду із підвалів та льохів у деяких садибах рятувальники ще не встигли відкачати.



"До проведення робіт з відкачування води залучено 13 одиниць техніки та 58 чоловік особового складу підрозділів Управління ДСНС в області, якими відкачано понад 700 м.куб. води", - додають в прес-службі ДСНС.

Як повідомляла "УМ", на Дніпропетровщині ураган повалив дерева, а потужні дощі затопили дороги, вітер зривав дахи будівель.

Синоптики прогнозують, що під удар стихії потрапить Закарпаття, там очікують паводки на річках та сходження селевих потоків.