Станіслава Клиха могли відправити до психлікарні після 20 днів голодування

13:20, 30.06.2018
Станіслава Клиха могли відправити до психлікарні після 20 днів голодування

Станіслав Клих міг збожеволіти у російській в’язниці через тортури (фото: Украінформ)

Українського політв’язня Кремля Станіслава Клиха могли вивезти до психіатричної лікарні в магнітогорську після погіршення стану здоров’я під час голодування.

Про це повідомила російська правозахисниця Тетяна Щур в ефірі телеканалу "112 Україна".

"26 червня у Станіслава був адвокат Роман Качанов, з яким ми обмінюємося інформацією. Він розповів, що Станіслав перебуває в дуже поганому стані і свідомість його сплутана. І працівники в’язниці сказали, що його госпіталізують в обласну психіатричну лікарню до Магнітогорська. Наступного дня йому телефонувала мама, і у в’язниці їй сказали, що його вже там немає", – розповіла вона.

Станіслава Клиха з понеділка будуть шукати правозахисники саме в цій лікарні, але достовірної інформації про його місцезнаходження та стан здоров’я немає.

"Якщо його там не буде, будемо шукати в інших місцях. Але дуже велика ймовірність, що він саме там", – додала Тетяна Щур.

Водночас мати Станіслава Клиха теж отримала інформацію, що його сина доправили до психіатричної лікарні.

Про Тамара Клих повідомила в коментарі телеканалу "Прямий".

"Я на сьогодні (28 червня, - ред.) замовила дзвінок, але він не відбувся, бо його перевели з колонії в психлікарню", - сказала вона.

За її інформацією, стан здоров’я сина погіршився.

Нагадаємо, Станіслав Клих 8 червня оголосив голодування на підтримку Олега Сенцова, який голодує 47 днів з вимогою звільнення 64 українських політв’язнів в Росії.

Уповноважена з прав людини України Людмила Денісова намагається домогтися зустрічі із політв’язнями: Олегом Сенцовим, Станіславом Клихом, Романом Сущенком та іншими. Поро обіцянки кремлівських можновладців, омбудсвумен до арештантів не пускають.