Втікач Микола Азаров з другої спроби не зміг поновити пенсію в Україні

14:08, 02.07.2018
Втікач Микола Азаров з другої спроби не зміг поновити пенсію в Україні

Микола Азаров перебуває у розшуку. Фото dsnews.ua

Колишній прем’єр-міністр Микола Азаров остаточно не зміг поновити собі через суд виплати української пенсії.
 
Верховний суд 21 червня не задовольнив позов екс-посадовця, повідомляє "Українська правда".
 
"У задоволенні заяви ОСОБА_1 (Миколи Азарова, - ред.), який діє через представника - ОСОБА_2 (адвоката Олександра Хоменка, - ред.), відмовити", - ухвалила колегія.
 
Азаров оскаржував дії Пенсійного фонду щодо припинення виплати йому пенсії.
 
Він також хотів змусити Пенсійний Фонд поновити виплати та здійснювати їх через відділення "Укрпошти" за місцем реєстрації.
 
Азаров просив Верховний суд скасувати попереднє рішення суду, який не визнав незаконними дії Пенсійного фонду, а лише зобов’язав розглянути його заяву про поновлення виплат. Він також вважав, що суд неоднаково застосовував  одні й ті самі норми права у подібних справах.
 
Однак колегія не погодилась із його доводами про інші справи та визнала, що підстав для перегляду рішення наразі немає.
 
Суд зазначив, що постанова є остаточною і оскарженню не підлягає. Однак провадження може бути поновлене "зі стадії, на якій його було зупинено".
 
Як відомо, у вересні 2016 року віце-прем'єр Павло Розенко повідомив, що Подільський районний суд міста Києва зобов'язав Пенсійний фонд відновити нарахування і виплату пенсії Миколі Азарову.
 
Однак пізніше суд пояснив, що не повертав пенсію колишньому прем’єру, який переховується у Росії.
 
Він визнав дії Пенсійного фонду незаконними та наказав розглянути заяву Азарова і прийняти по ній рішення про те, варто чи ні виплачувати Азарову пенсію.
 
Пізніше Київський апеляційний адміністративний суд скасував це рішення та задовольнив лише одну вимогу екс-чиновника про необхідність розгляду його заяви.
 
Вищий адміністративний суд України в 2017 році залишив таке рішення без змін.
 
Як відомо, Микола Азаров перебуває у розшуку.
 
В січні 2018 року йому оголосили нову підозру у справі про скраплений газ.
 
Крім того, ГПУ розповідала, що екс-прем’єр фігурує у справах про створення на базі "Укртелекому" телекомунікаційної мережі спеціального призначення за рахунок 220 млн грн із бюджету; протидію мирним акціям протесту; дозвіл на розширене застосування спецзасобів проти мітингувальників.