Адвокати ватажка тітушок Юрія Крисіна планують затягувати спрву до пенсії судді

19:23, 02.07.2018
Адвокати ватажка тітушок Юрія Крисіна планують затягувати спрву до пенсії судді

Крисін і його адвокати зривають засідання суду. Фото RFE/RL

Дарницький райсуд Києва не зміг провести засідання у справі Юрія Крисіна через відсутність відеозв'язку між судом та СІЗО, оголошена перерва до 6 липня.
 
Про це повідомляє "Радіо Свобода".
 
Зазначається, що засідання у справі Крисіна мало відбутися 2 липня, проте суд не зміг встановити відеозв'язок із судом. Більше того, до суду не з'явилися захисники Крисіна.
 
Видання зазначає, що суд задовольнив клопотання прокурора Юлії Малашич, яка вимагала забезпечити явку державного захисника через ризик відсутності приватних адвокатів Крисіна і зриву засідання.
 
За словами прокурора, адвокати підсудного або не з'являються до суду, або подають клопотання, які можуть мати на меті затягування процесу.
 
"Про наміри адвокатів треба питати в них самих: я не знаю їхніх думок. Але один з представників медіа (імені не розголошую для його безпеки) повідомив мені, що адвокати у розмові з ним сказали про свій намір затягувати розгляд справи доти, доки головуюча у справі Любов Леонтюк не піде на пенсію у вересні цього року, і доки інший суддя не розпочне розгляд - відповідно до закону, знову з підготовчого засідання", - пояснила прокурор.
 
Наступне судове засідання призначене на 12.30 6 липня. Там мають почати зачитувати обвинувальний акт у справі, де Крисін звинувачується у переслідуванні активістів Євромайдану та в організації вбивства журналіста В'ячеслава Веремія.
 
Нагадаємо, Юрій Крисін не з’явився на суд і в іншій справі проти нього. Активісти знайшли його у дитячому відділенні Інстититу серця в Києві, а згодом влаштували пікет біля його будинку.

На судовому засіданні було прийняте рішення у разі неявки Юрія Крисіна в суд приводити його примусово.

Як повідомляла "УМ", Юрію Крисіну винесли вирок за обвинуваченням у причетності до вибивства журналіста В'ячеслава Веремія під час Євромайдану в лютому 2014 року.
 
Крисін також фігурує у справі про переслідування майданівців так званими "тітушками" під час Революції гідності. Крисіна звинувачують в тому, що він координував напад на активістів у центрі Києва, а також викрадення і катування людей.
 
Веремія вбили біля Михайлівської площі в Києві у ніч із 18 на 19 лютого 2014 року, у розпал сутичок із "майданівцями". За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста здійснив житель Горлівки Джалал Алієв.
 
Народний депутат Мустафа Найєм писав, що Крисін свого часу працював директором фірми "П'ятий регіон", співробітники якої охороняли "Авант-Банк", афілійований із екс-генпрокурором Віталієм Яремою. Головою правління "Авант-Банку" тоді був чинний керівник Миколаївської області і екс-нардеп від БПП Олексій Савченко.