Офіцер Олег Леонтьєв на суді в Росії зізнався у вторгненні в Україну

08:18, 06.07.2018
Офіцер Олег Леонтьєв на суді в Росії зізнався у вторгненні в Україну

Це, ймовірно, перша офіційна заява російського офіцера. Фото KP.md

Офіцер підмосковної військової частини Олег Леонтьєв, обвинувачений у справі про загибель солдата-строковика Іллі Горбунова, в останньому слові розповів про участь "у заході на території суміжної країни", де "нібито не було" російських військових.
 
Про це повідомляє фонд "Право матері", який представляє на суді інтереси сестер загиблого, передає "Медуза".
 
На засіданні Леонтьєв в останньому слові попросив суд про вирок, який би дозволив йому продовжити службу і приєднатися до угруповання російських військ в Сирії.
 
"За позитивного рішення суду негайно наступним бортрейсом туди лечу. Це дозволить принести якусь користь державі. Я вже брав участь в одному з таких заходів, але це було на території суміжної країни, на якій нас нібито не було", - цитує фонд заяву Леонтьєва.
 
"Право матері" зазначає, що це, ймовірно, перша офіційна заява російського офіцера.
 
Як відомо, житель Брянської області Росії Ілля Горбунов загинув 6 лютого 2017 року під час строкової служби в Наро-Фомінську (13-й танковий полк Кантемировскої танкової, військова частина 32010). На думку обвинувачення, командир Горбунова Олег Леонтьєв наказав йому перегнати танк, хоча він не пройшов відповідного навчання. До початку процесу родичі загиблого допускали, що він міг бути убитий товаришами по службі, які потім інсценували його загибель в танку.
 
Зазначимо, Влада Росії заперечує участь російських збройних сил в бойових діях на території лише однієї суміжної з Росією країни - України. Кремль заявляє, що росіяни їдуть туди добровільно і серед них є військові, які звільнилися зі служби або взяли відпустку.
 
Слід сказати, що Україна передала до Міжнародного кримінального суду списки всіх іноземців, які воювали на боці Росії на Донбасі.