Олег Сенцов написав листа з колонії: «Почуваюся не так чудово, як може здатися»

13:28, 07.07.2018
Олег Сенцов написав листа з колонії: «Почуваюся не так чудово, як може здатися»

Олег Сенцов голодує 54 днів (фото: Радіо свобода)

Олег Сенцов написав із російської колонії Лабитнангі листа українській акторці Риммі Зюбіній, у якому повідомив про свій стан здоров’я та складнощі із отримання інформації "з волі".

Римма Зюбіна опублікувала листа засудженого на 20 років у Росії режисера у Facebооk.

"Я почуваю себе нормально, не зважаючи на 51-й день (голодування – ред). Звісно, не так прекрасно, як може здатися деяким уповноваженим правозахисникам. Моє здоров’я — кожен бачить те, що хоче бачити", — написав Олег Сенцов.

Він розповів, що листи, за допомогою яких він може спілкуватися, дуже часто губляться. А якщо і надходять — то з затримкою.

"Не дивуйся, що відповідь приходить не скоро. Це ж не звичайна електронна пошта, яка приходить на мій ноутбук!:) Спочатку її читає цензор та інші зацікавлені особи, потім його роздруковують та віддають мені, і може не в той же день. Потім я пишу відповідь і процедура повторюється в тому ж порядку. Так що, якщо загалом відповідь приходить за тиждень, то це нормальна швидкість для цієї системи", — повідомив Олег Сенцов.

За його словами, листи з України до нього йдуть місяць, і приблизно стільки же часу йдуть назад.

"Із дзвінком така ж ситуація — пробитися дуже важко. Там з-за кордону один автомат на весь табір. Тому звичайно намагайтеся, але не факт, що до мене дійде черга. Якщо взагалі такий дзвінок дозволять. Сама розумієш, яка ситуація довкола мене, і тут в тому числі. Тому не заморочуйтесь, є ж листи!", — написав політв’язень акторці.



Нагадаємо, 6 червня на підтрику Олега Сенцова провели "вогняну" акцію.

Про стан здоров’я політв’язня розповіла Наталія Каплан, яка відвідала Олега Сенцова у колонії.

Римма Зюбіна із колегами підняли плакати #FreeSentsov під час театрального соціального проекту Class Act: Схід—Захід.