Угорським футболістам заборонили в'їзд до України через гру з представниками"Л/ДНР"

11:29, 08.07.2018
Угорським футболістам заборонили в'їзд до України через гру з представниками"Л/ДНР"

Гравцям з угорської команди "Карпатойо" та організаторам матчу так званого чемпіонату невизнаних держав заборонили в'їзд до України.


Про це йдеться у відповіді СБУ на депутатський запит народного депутата Андрія Іллєнка (ВО "Свобода"), яку він опублікував у Facebook.


"Встановлено, що команда під назвою Karpatalja (в перекладі з угорської "Закарпаття") сформована з ініціативи угорської сторони з-поміж етнічних угорців, частина з яких мають закарпатське походження (народжені в Закарпатській області)", – йдеться у документі.


Окрім того, СБУ оголосила офіційні застереження двом гравцям-громадянам України зі складу команди та ініціювала перед Федерацією футболу України розгляд питання про позбавлення їх відповідних спортивних ліцензій.


Організував команду "Карпатойо" депутат Берегівської районної ради від Демократичної спілки угорців Тіберій Феєш, зазначає Закарпаття онлайн.


У 2018 році "Карпатойо" представляли виключно гравці угорських футбольних ліг, але в заявці є чимало гравців із Закарпаття, які виступають за угорські клуби, граючи в сусідній країні з угорськими паспортами.


Команда виступала на турнірі ConIFA World Football Cup, який проводиться конфедерацією незалежних футбольних асоціацій, до складу якої входять федерації, які не є членами ФІФА. Ця конфедерація заснована в 2013 році, вона проводить чемпіонати світу раз на два роки. Цього року турнір проводився в Лондоні.


У цьому ж турнірі взяли участь збірні Абхазії, Тибету, Секейського краю та інші, а у відбіркових матчах навіть "команди" від ОРДО та ОРЛО.