Греція висилає двох дипломатів Росії за підкуп та втручання у внутрішні справи

10:45, 11.07.2018
Греція висилає двох дипломатів Росії за підкуп та втручання у внутрішні справи

Афіни закликають до негайного вислання двох дипломатів. Фото UBR.ua

Уряд Греції вирішив вислати двох російських дипломатів і заборонити в'їзд ще двом, звинувачуючи їх у втручанні у внутрішні справи та незаконні дії проти національної безпеки Греції.
 
Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ekathimerini.
 
За даними видання, Афіни звинувачують російських дипломатів у здобутті та розповсюдженні інформації та невдалій спробі підкупу грецьких державних службовців.
 
Високопоставлений грецький дипломат повідомив, що Афіни закликають до негайного вислання двох співробітників, у тому числі офіцера посольства Росії Віктора Яковлєва та вислання ще двох.
 
Дипломат зазначив, що ініціатива йде за численними скоординованими зусиллями із розширення російського впливу в Греції, включаючи, зокрема, діяльність Імператорського православного палестинського суспільства.
 
Незважаючи на цей крок, ті ж самі джерела зазначають, що Греція продовжує, згідно з її давньою політикою, прагнути до гарних відносин з Росією та сприяти дружбі між двома народами, але додають, що це може бути лише у випадку, якщо обидві країни поважають суверенітет один одної.
 
Нагадаємо, раніше дипломатів Росії було видворено з понад 30 країн через отруєння Сергія Скрипаля і його доньки Юлії.