Антикорупційна прокуратура вирішила закрити справу проти сина Авакова

12:47, 12.07.2018
Антикорупційна прокуратура вирішила закрити справу проти сина Авакова

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закриває кримінальне провадження щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова і його екс-заступника Сергія Чеботаря, фігурантів так званої «справи рюкзаків».
 

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Згідно з рапортом детектива, учора ввечері йому подзвонив прокурор САП Василь Кричун і повідомив, що він виніс постанови про закриття кримінального провадження щодо Олександра Авакова та Сергія Чеботаря», – повідомили в бюро.
 

Щодо того, хто зрештою понесе відповідальність у цьому кримінальному провадженні, то, за даними НАБУ, третій підозрюваний, представник фірми-переможця тендеру на постачання рюкзаків Володимир Литвин, «за словами прокурора, визнав провину у шахрайстві та підробці документів».
 

В Антикорупційному бюро вважають це рішення незрозумілим і непослідовним.
 

«У квітні цього року детективи НАБУ разом із прокурорами САП схвалили рішення про те, що усі докази здобуто, і відкрили матеріали стороні захисту для ознайомлення. Після цього, на вимогу прокурорів, детективами було підготовлено об’ємний реєстр та обвинувальний акт щодо усіх трьох підозрюваних, які потрібні лише у випадку скерування провадження до суду», – розповіли у НАБУ.
 

Зараз НАБУ намагається отримати копії постанов про закриття кримінального провадження щодо Олександра Авакова та Сергія Чеботаря.
 

«Можемо лише констатувати, що за день до цього 10 липня у ЄРДР з'явилася відмітка прокурора САП про відновлення досудового розслідування у справі рюкзаків на стадії ознайомлення. І вже наступного дня прокурор повідомив про закриття справ щодо двох ключових підозрюваних. Зі свого боку детективи 12 червня подали до суду клопотання про обмеження сторони захисту у термінах ознайомлення із матеріалами справи. Прокурор САП дане клопотання тоді не підтримав, відтак детективи подали його самостійно. Наразі це клопотання не розглянуто», – повідомили в бюро.