Гройсман попросив «не кошмарити» євробляхерів

12:20, 13.07.2018
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв переговорити з керівництвом поліції, щоб ті не чіпали власників автомобілів на єврономерах.
 
Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє "Українська правда".
 
"Жодних репресій бути не може… І тому я сьогодні проведу розмову і з Національною поліцією, і з ким необхідно, щоб до врегулювання законодавства ніхто не кошмарив людей в цьому питанні", - заявив прем'єр.
 
При цьому він звернувся до власників європейських авто із закликом не порушувати громадський порядок.
 
"Ніяких репресій не буде, ми вас захистимо і не дамо в образу. Але просимо вас дотримуватися закону, правил дорожнього руху. І я глибоко переконаний в тому, що питань не буде", - додав голова уряду.
 
Він уточнив, що в п'ятницю матиме розмову з цього приводу з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.
 
Стосовно урядової постанови №479, скасування якої вимагають власники машин на єврономерах під Верховною Радою, Гройсман заявив, що скасовувати її в жодному разі не збирається, і навіть навпаки, дію цієї норми треба підсилити.
 
"Вона (постанова, - ред.) має назву наступну: про те, щоб руйнувати тіньові схеми при розмитнені товарів в Україні. І ми не дивимось, що це за товари. Якщо вони приходять за заниженою вартістю, за іншими тіньовими схемами - ми будемо з цим боротись", - пояснив прем'єр.
 
Крім того, зазначив він, поліція не входить до митних зон, хоч і може залучатися.
 
"Я взагалі вважаю, що цю постанову треба тільки підсилювати", - додав Гройсман.
 
Нагадаємо, раніше власники авто на єврономерах почали мітингувати у центрі Києва з вимогою скасувати постанову Кабінету міністрів №475 і внести до порядку денного Верховної Ради законопроекти №8487 і №8488. Згадана урядова постанова відкрила українським поліцейським доступ до митної бази "Інспектор-2006", а законопроекти №8487 і №8488 знижують акциз на розмитнення машин.
 
Також нагадаємо, на вулиці Шовковичній у Києві автівка з нардепом Павлом Пинзеником збила учасника протестів власників авто з іноземною реєстрацією.