Затриманих на ЧС в Москві активістів Pussy Riot грубо допитали в поліції (відео)

09:39, 16.07.2018
Затриманих на ЧС в Москві активістів Pussy Riot грубо допитали в поліції (відео)

У мережі показали відео з поліцейської дільниці із затриманими активістами Pussy Riot, які вибігли на футбольне поле під час фінального матчу ЧС-2018 в Москві.
 
На опублікованому відеозапису поліцейський в дуже жорсткій формі веде діалог із затриманими активістами Pussy Riot.
 
"Наручники сюди! На обох! Ти, тварина, хто така?! Ім'я, прізвище, по батькові?! А ви знаєте, що Росія за це буде платити штрафні санкції ФІФА?" - говорить поліцейський.
 
У ході розмови з учасниками акції поліцейський викрикнув, що він шкодує, що "зараз не 37-й рік".
 

15 липня під час фінального матчу чемпіонату світу з футболу четверо активістів вибігли на футбольне поле у формі поліції Росії. 
 
Пізніше на сторінці Pussy Riot в Facebook з'явилося повідомлення про те, що дана акція спрямована на те, щоб нагадати про беззаконня в Росії.
 
Своєю акцією активісти вимагають звільнити всіх політичних в'язнів, не садити за лайки, припинити незаконні арешти на мітингах, допустити політичну конкуренцію в країні, не фабрикувати кримінальні справи і не тримати людей "просто так в СІЗО".
 
Як повідомляла "УМ", торік в Якутську неподалік  від колонії, де утримується режисер Олег Сенцов, учасниця гурту Pussy Riot Марія Альохіна вивісила банер на підтримку політв'язня.