Листи до Олега Сенцова проходять цензуру колонії Лабитнангі перед врученням

18:35, 17.07.2018
Листи до Олега Сенцова проходять цензуру колонії Лабитнангі перед врученням

Листування Сенцова ретенльно перевіряють у колонії. Фото AP

Листи до Олега Сенцова потраплять лише після жорсткої цензури колонії "Білий ведмідь" у Лабитнангі.
 
Так, зокрема журналіст Женя Клімакін у відповідь на лист Сенцову отримав сповіщення від адміністрації виправної колонії з повідомленням про проходження листом цензури.
 
"Що за послання! Олег Сенцов отримав від мене листа! Цензура табору Лабитнангі в Сибіру пропустила листа. Я написав, що ми переклали його оповідання, що великі польські актори зачитали ці тексти, що про це написали в ЗМІ, що оповідання "Собака" транслювалося однією з найбільших радіостанцій у Польщі TOK FM, що Даніель Олбричський сказав, що тексти Сенцова - висока література... Я також писав, що багато людей солідарні з ним, ми міцно тримаємо тримаємо за нього кулаки і посилаємо багато хорошої енергії. Я дуже радий, що Сенцов прочитав це сьогодні вранці!" - написав журналіст у Фейсбуці.
 
 
Згідно повідомлення адміністрації колонії, скріншот якого опублікував Клімакін, відповідь від Олега Сенцова також має пройти цензуру.
 
"Відповідь може не пройти цензуру - в такому випадку ви отримаєте повідомлення", - сказано в сповіщенні.
 
Як повідомляла "УМ", найвідоміші польські актори прочитали тексти українського режисера Олега Сенцова, якого в Росії засудили до 20 років колонії суворого режиму. Окрім того, українська громада та небайдужі поляки раніше у Кракові провели акцію на підтримку підтримку українським політв'язням Кремля, а також привітали Олега Сенцова із днем народження.