Путін наказав до кінця року знищити військове містечко, в якому створили отруту "Новачок"

10:48, 18.07.2018
Путін наказав до кінця року знищити військове містечко, в якому створили отруту "Новачок"

Путін наказав повністю закрити містечко до 1 січня 2019 року. Фото kremlin.ru

За наказом президента Росії Володимира Путіна невдовзі мають ліквідувати адміністративно-територіальне утворення Шихани в Саратовській області. У британській розвідці переконують, що саме там могли розробити нервово-паралітичну речовину "Новачок".
 
Указ вже опублікували на офіційному порталі правової інформації Росії.
 
Наразі заплановані піврічні підготовчі заходи із ліквідації Шихан. Відтак, повністю містечко мають закрити до 1 січня 2019 року. Для цього у бюджеті передбачили 63,8 мільйона рублів.
 
Британська розвідка припускає, що у Шиханах протягом останніх десятиліть проводились випробування ефективності застосування "Новачка" для здійснення "точкових вбивств". Проте запасів отрути в Шиханах недостатньо, щоб використовувати "Новачок" на полі бою, пише УНІАН.
 
Нагадаємо, 4 березня в британському Солсбері було отруєно колишнього офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Британія звинуватила Росію в хімічній атаці на території її країни. Через це із понад 30 країн вислали російських дипломатів. Росія відмовляється визнавати, що отрута вироблена та привезена із її території.
 
 
Окрім того, 30 червня в сусідньому з британським Солсбері місті Еймсбері були виявлені дві людини без свідомості. Поліція припускає їх контакт з невідомою речовиною.Чоловіка та жінку відправили до лікарні в Солсбері. Британська поліція заявила, що вони теж отримали ураження нервово-паралітичною отрутою "Новічок"
 
8 липня 44-річна британка Дон Стерджесс, яку госпіталізували 30 червня у місті Еймсбері неподалік Солсбері після отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок", померла. Натомість отруєний "Новачком" в Еймсбері британець Чарлі Роулі прийшов до тями 10 липня.