Уряд Росії розробляє санкції проти кількасот українців

09:59, 19.07.2018
Уряд Росії розробляє санкції проти кількасот українців

До списку санкцій планують включити декілька сотень фізосіб і близько ста юросіб. Фото government.ru

Уряд Росії розробляє санкції щодо України. Про це, посилаючись на джерела, пише "Комерсант".
 
Як повідомляє виданння, в уряді Росії почалася робота зі зниження негативного впливу на економіку у зв'язку з введенням санкцій. Одним з елементів цієї роботи буде президентський указ про санкції щодо фізичних і юридичних осіб України, пише видання.
 
За словами джерел, до списку санкцій планують включити декілька сотень фізосіб і близько ста юросіб. 
 
Під фізичними особами маються на увазі бізнесмени, політики і держслужбовці, одним із заходів впливу буде блокування їх активів у Росії та заборона на виведення капіталу, кажуть співрозмовники видання в уряді.
 
Введення санкцій щодо України відбудеться згідно з указом, який президент Володимир Путін підписав 4 червня. Згідно указу "заходи впливу" вводяться урядом за рішенням президента щодо іноземних держав і їх організацій, посадових осіб, громадян.
 
До них віднесено, наприклад, припинення або призупинення співпраці російських компаній з "недружніми" іноземними державами і міжнародними організаціями в різних галузях, а також "заборона або обмеження" на ввезення продукції та сировини, країнами походження яких є іноземні держави.
 
В законі є застереження, що відповідно до рішення президента можуть вводитися і "інші заходи" впливу.
 
Як повідомляла "УМ", напередодні посли держав-членів ЄС схвалили рішення щодо запровадження індивідуальних санкцій проти 6 осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту.