Miss Ukrainian Canada-2018: у Канаді визначили найкрасивіших українок

20.07.2018
Miss Ukrainian Canada-2018: у Канаді визначили найкрасивіших українок

Міс Українська Канада 2018 Юлія Щербан з Львівщини та Міс Кращий соціальний проект Ірина Джумак з Тернополя. (Фото організаторів конкурсу.)

У Торонто пройшов фінал популярного конкурсу з 60-річною історією для представниць української діаспори — Miss Ukrainian Canada.
 
Треба зазначити, що цей конкурс акцентує не на дефіле у купальниках, а, окрім зовнішності, надає великої ваги внутрішнім цінностям дівчат.
 
Тому одна з умов участі — це створення соціального проекту в різних сферах освіти та розвитку на користь української громади. 
 
Отже, титул Міс Українська Канада 2018 здобула Юлія Щербан з Дрогобича на Львівщині, яка тепер проживає в канадській провінції Альберта.
 
А звання Міс Найкращий соціальний проект дісталося колишній тернополянці Ірині Джумак з провінції Онтаріо. Ще в Тернополі дівчина розпочала кар’єру професійної танцівниці, стала членом Національної танцювальної ліги.
 
А сьогодні за океаном вчиться у York University в Торонто та продовжує улюблену справу — працює викладачем у танцювальній студії The Art of Soul Dance Studio та є суддею Федерації танців Онтаріо. 
 
У Канаді Ірина багато працює з дітьми, тож знає про їхні потреби та мрії. Саме тому, коли, за умовами конкурсу, їй потрібно було запропонувати якийсь соціальний проект, вона вирішила використати цю можливість для допомоги вихованцям з особливими потребами українського навчально-реабілітаційного центру «Мозаїка» (м. Бровари).
 
Ідею Ірини Джумак підтримав спонсор соціальних проектів — канадська громадська освітня організація O.W.L. Open World Learning Society.
 
До речі, її також представляють дві тернополянки, які вже довгий час живуть у Канаді та всіляко сприяють реалізації численних гуманітарних проектів в Україні: Світлана Комінко (координатор міжнародних програм бізнес-школи Технологічного iнституту Британської Колумбії ) та Таміла Карпик (член дирекції Міжнародного об’єднання українських громад «Четверта хвиля»).