Скандальний глава МВС Італії Маттео Сальвіні назвав окупацію Криму законною

15:12, 20.07.2018
Скандальний глава МВС Італії Маттео Сальвіні назвав окупацію Криму законною

Італієць порівняв псевдореферендум в Криму з подіями на Євромадані. Фото facebook.com/salviniofficial

Міністр внутрішніх справ Італії і глава правої партії "Ліга" Маттео Сальвіні вважає, що Росія законно анексувала український Крим, а революцію в Україні називає фальшивою.
 
Про це він сказав в інтерв'ю The Washington Post.
 
"Був референдум, і 90 відсотків людей проголосували за повернення Криму до складу Російської Федерації", - сказав Сальвіні, відповідаючи на ремарку журналіста про незаконність псевдореферендуму в 2014 році.
 
Він запропонував порівняти псевдореферендум в Криму з подіями на Євромадані.
 
"Порівняйте його з фальшивою революцією в Україні, яка була псевдореволюцією, що фінансується іноземними державами - подібно арабським революціям. Є деякі історично російські зони з російською культурою і традиціями, які законно належать Російській Федерації", - додав глава МВС.
 
Сальвіні підтвердив свою прихильність скасування європейських санкцій проти Росії, "тому що вони не довели свою користь, і, згідно з даними, вони завдали шкоди італійському експорту".
 
Лідер "Ліги" також заперечує фінансування своєї партії з боку партії Володимира Путіна "Єдина Росія".
 
"Це фейкові новини. Ми подали в суд на тих, хто повідомив про це. Це неправда. Ми ніколи не брали жодного євро, жодного рубля або долара", - сказав він.
 
Як відомо,  Маттео Сальвіні є лідером екстремістської антиєвропейської партії "Ліга", якій приписують фінансування з боку партії "Єдина Росія" Путіна.