Москалькова не бачить серйозних проблем зі здоров'ям Олега Сенцова

19:02, 20.07.2018
Москалькова не бачить серйозних проблем зі здоров'ям Олега Сенцова

Москалькова запевняє, що поспілкувалася по відеозв'язку з Сенцовим. Фото www.facebook.com/Moscalkova.Tatiana

Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова запевняє, що поспілкувалася по відеозв'язку з політв'язнем, українським режисером Олегом Сенцовим і не побачила серйозних проблем зі здоров'ям.
 
Про це повідомляє ТАСС.
 
За її словами, вона розмовляла з Сенцовим майже півгодини і говорили вони про стан його здоров'я і спілкування з родичами.
 
Москалькова запевняє, що політв'язень розповів їй, що веде електронну переписку з матір'ю і телефонує сестрі.
 
"Він сказав, що право на дзвінки він використовує для спілкування з сестрою, багато читає, говорить, що в колонії хороша бібліотека. Він каже: "Я постійно щось роблю, щоб зайняти свій час і думки, пишу, читаю", - розповіла російський омбудсмен.
 
Крім того Москалькова зазначила, що ЗМІ повинні "делікатно" висвітлювати стан здоров'я Сенцова.
 
"Нещодавно з'явилися в ЗМІ повідомлення про те, що Сенцов в критичному стані, але сам він сьогодні сказав, що в цьому питанні часто згущують фарби", - сказала уповноважений Росії.
 
Також Москалькова запевняє, що щодня отримує інформацію про стан здоров'я політв'язня, а також заявила, що готова "при необхідності" надавати йому допомогу.
 
Як повідомлялося раніше, зі слів адвоката Дмитра Дінзе, Олег Сенцов погодився вживати 3-4 ложки поживної суміші вдень.
 
Раніше Олег Сенцов написав листа з колонії, в якому розповідає про свій стан. Про стан здоров’я політв’язня розповіла і Наталія Каплан, яка відвідала Олега Сенцова у колонії.

Українській омбудсвумен Людмилі Денісовій нахабно відмовили у зустрічах із Олегом Сенцовим, Станіславом Клихом, Романом Сущенком попри обіцянки Володимира Путіна.
 
13 липня Олегу Сенцову виповнилося 42 роки. До цієї дати в мережі з'явилися перші за два роки кадри, на яких можна побачити сильно схудлого і змученого українця в ув'язненні.