Після жахливої ДТП під Житомиром йде перевірка перевізників: вже виявлено 326 порушень

09:58, 23.07.2018
Після жахливої ДТП під Житомиром йде перевірка перевізників: вже виявлено 326 порушень

Ймовірною причиною ДТП називають втому водія, який заснув за кермом

Протягом двох днів перевірок перевізників, які здійснюють пасажирські перевезення, виявлено 326 порушень, з них 158 - відсутність дозвільних документів. 
 
Такі дані оприлюднила "Укртрансбезпека" станом на 17:30 неділі за підсумком рейдів, здійснених 21 та 22 липня.
 
"Перевірено 1 тисяча 230 транспортних засобів, виявлено 326 порушень, з яких 71 випадок - це порушення режиму праці та відпочинку. 158 порушень, або 13% від загальної кількості перевірених транспортних засобів - відсутність дозвільних документів, тобто "сірі" перевізники або нелегали", - зазначили у відомстві. 
 
В Укртрансбезпеці нагадали, що ймовірною причиною одного з ДТП, що сталася 20 липня, називають втому водія, який заснув за кермом. 
 
Нагадаємо, ДТП за участі маршрутки та великогабаритної вантажівки трапилася вранці 20 липня на 127-му км дороги Київ-Чоп поблизу села Глибочиці Житомирської області. Внаслідок аварії загинули 10 осіб та 9  отримали травми різного ступеню тяжкості.
 
Окрім того, 20 липня сталася аварія за участю маршрутки на Миколаївщині, внаслідок якої загинули 5 людей. Загалом - 22 травмованих.
 
З приводу цього в МВС провели термінову нараду для обговорення посилення заходів безпеки на дорогах, а в уряді підготували проект постанови про посилення контролю швидкості на дорогах України. У Міністерстві інфраструктури заявили, що держава посилить контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень, зокрема, буде вилучати старі і непридатні для транспортування людей автобуси.
 
Також глава МІУ Володимир Омелян заявив, що "тотальний контроль силами Нацполіції та транспортної інспекції усіх перевізників" розпочинається з 21 липня.