Пожежі у Греції: із 60 загиблих багато дітей, люди хто в чому рятуються в морі (фото)

14:52, 24.07.2018
Пожежі у Греції: із 60 загиблих багато дітей, люди хто в чому рятуються в морі (фото)

Поліція не виключає навмисні підпали. Фото Reuters

Недалеко від Афін в місті Каламос та інших населених пунктах округи продовжує бушувати вогонь, вже загинули 60 людей, більше 150 отримали важкі опіки, тисячі надихалися димом. 
 
Серед жертв багато дітей, оскільки в місці одного з осередків пожежі знаходилися два дитячих табори.
 
Пожежі почалися в 14 містах ввечері, 23 липня. Поліція не виключає навмисні підпали.
 
За словами заступника міністра морського флоту та острівної політики Нектаріоса Санторініоса, за минулу ніч з 23 на 24 липня рятувальники на катерах евакуювали майже 700 чоловік, які скупчилися на пляжах. 
 
 
Люди біжать до моря хто в чому. Деякі встигли зібрати необхідні речі і документи, хтось рятувався буквально в нижній білизні. 
 
Найбільше біженців на пляжах Коккіна, Ліманакі и Мати. У рятувальній операциї беруть участь 12 швідкохідніх катерів берегової охорони, 30 приватних яхт і невеликих суден.
 
 
В країні приведено в повну боєготовність всі військові госпіталі, мобільні операційні, розгортаються табори и польові кухні для біженців.
 
Єврокомісія 24 липня має запустити Механізм цивільної оборони для допомоги Греції. Інші члени Євросоюзу забезпечать її технікою і матеріальними засобами. Йдеться про відправку пожежних літаків і вертольотів, бригад пожежніків и рятувальників, медичних бригад.
 
 
"Це складний момент для Аттики і важка ніч для всієї Греції. Ми всі повинні бути в повній готовності, бути єдині перед лицем цієї біди, з якою зіткнулася Аттика и вся країна", - сказав прем'єр-міністр країни Алексіс Ціпрас.
 
Нагадаємо, станом на ранок 24 липня у результаті масштабних лісових пожеж, які вирують поблизу столиці Греції Афін, загинули щонайменше 20 людей, ще 69 госпіталізовані.