Суд не випустив Зайцеву і Дронова під домашній арешт

14:56, 25.07.2018
Суд не випустив Зайцеву і Дронова під домашній арешт

Адвокат Зайцевої заявила, що перебування за гратами загрожує здоров'ю дівчини. Фото NewsRoom

Київський районний суд Харкова продовжив запобіжний захід фігурантам смертельного ДТП в Харкові - Олені Зайцевої та Геннадію Дронову. 
 
Вони залишаться в СІЗО ще на 60 діб без права виходу під заставу. Наступне засідання у справі відбудеться 31 липня, пише newsroom.kh.ua.
 
В ході засідання адвокати обох фігурантів клопотали про зміну запобіжного заходу на домашній арешт. 
 
Дронов заявив, що має дбати про 82-річну матір, з якою він проживає.
 
"У мене вдома зараз 82-річна мама, залишилася одна, і за нею доглядають сусіди. Я говорив, що можу передати свої паспорти і водійські права, а також відмовитися від спілкування зі ЗМІ, щоб це не вважали за тиском на суд", - сказав Дронов.
 
Адвокат Зайцевої заявила, що перебування за гратами загрожує здоров'ю дівчини. І якщо її не випустять з СІЗО, то це може привести до фатальних наслідків.
 
"Бажання сідати за кермо відпало у Зайцевої назавжди. Вона винесла величезний урок. Її перебування в СІЗО може привести до фатальних наслідків", - сказала адвокат Юлія Козир.
 
Прокуратура і адвокати потерпілих наполягали на утриманні Зайцевої та Дронова під вартою.
 
"Обвинувачені повинні перебувати під вартою. Це резонансна справа. Якщо обвинувачених випустять і хтось сховається, це буде фіаско для всієї правоохоронної системи України", - заявив адвокат Дмитро Марцонь.
 
Аварія в центрі Харкова сталася 18 жовтня на перетині вулиць Сумської та провулку Мечникова. Зіткнулися два кросовера - "Фольксваген" (за кермом був Дронов) і "Лексус" (його вела Зайцева). Лексус від удару розвернуло на пішохідний тротуар. П'ятеро людей загинули на місці, 24-річна Діана Берченко померла пізніше в лікарні від травматичного шоку.
 
Прокуратура зазначає вину обох заарештованих у справі - Олени Зайцевої та Геннадія Дронова. За її інформацією, Дронову загрожує 10 років, Зайцевій - максимум 7 років з пом'якшуючими обставинами.