Сергія Ульянова звільнили за станом здоров’я: в Міноборони вважають тиском самоспалення ветерана АТО

16:31, 26.07.2018
Сергія Ульянова звільнили за станом здоров’я: в Міноборони вважають тиском самоспалення ветерана АТО

Сергій Ульянов судиться за поновлення у Збройних силах (фото Софії РОЗУМЕНКО)

У Міністерстві оборони розповіли про своє бачення подій щодо конфлікту із Сергієм Ульяновим та наголосили, що виконають рішення суду, якщо йому дозволять продовжити службу в армії.

У відомстві наголосили, що Сергія Ульянова звільнили зі станом здоров’я.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам заявив начальник відділу військово-соціального забезпечення Генерального штабу Збройних сил України.

"Питання, з якими сьогодні звертався до вас колишній військовослужбовець Збройних сил України Ульянов, розглядалися Міністерством оборони та Генеральним штабом Збройних сил, частина питань була позитивно вирішена, але основне питання зараз розглядається в суді", - розповів про конфлікт військовий.

"Судовий розгляд не завершений, і тому рішення суду, яке буде прийнято, в обов’язковому порядку буде виконано Міністерством оборони і Генеральним штабом", - продовжив він.

На уточнення, які питання були вирішені, представник Генерального штабу відповів: "Основні питання пов’язані з проходженням військової служби, виданими наказами командирів військової частини, де проходив службу Ульянов, та фінансовими розрахунками".

За його словами, Сергій Ульянов був звільнений з військової служби за станом здоров’я.

Як зауважив представник Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ капітан 1-го рангу Андрій Корінько, "Збройні сили України діють виключно відповідно до законодавства і не можуть чинити будь-якого тиску на рішення суду".

"Всі бажаючі зможуть ознайомитися з позиціями сторін 14 серпня під час чергового судового засідання, яке відбудеться в адміністративному окружному суді м. Києва. Сьогоднішня радикальна акція має єдину мету — тиск на судове рішення", - заявив військовий.

Під час брифінгу повідомили, що Сергій Ульянов намагається отримати 120 тисяч гривень компенсації за рішення суду, до якого він подав після звільнення із лав ЗСУ 8 вересня 2017 року.

Як повідомляла "УМ", Сергій Ульянов вчинив самоспалення біля Міністерства оборони. Чоловіка забрала швидка.