Генпрокуратура готувала підозру Холодницькому

09:55, 27.07.2018
Генпрокуратура готувала підозру Холодницькому

Підозра Холодницькому так і не лягала на стіл генпрокурора Юрія Луценка (фото facebook.com/NKholodnytskyi)

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ готував текст підозри керівнику САП Назару Холодницькому.
 
Про це "Українській правді" стало відомо з власних джерел.
 
Підозра датована 31 березня 2018 року і стосується двох епізодів: зливу інформації та консультаціях перед допитом свідка у справі щодо хабара Уляни Супрун, а також щодо тиску Холодницьким на суд.
 
Співрозмовники зазначають, що ця підозра так і не лягала на стіл генпрокурора Юрія Луценка.
 
Через конфлікт інтересів між керівником економічного департаменту Володимиром Гуцуляком та Холодницьким цю підозру передали до генінспекції Генпрокуратури, звідки вона пішла у головне слідче управління відомства.
 
Напередодні очільнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила винести догану главі і рекомендувала не звільняти його.з посади.
 
Нагадаємо, ще в березні 2018 року Юрій Луценко вперше звернувся до КДКП з поданням про зняття Назара Холодницького з посади керівника САП. Назару Холодницькому закидали розголошення таємниці слідства: він нібито попереджав осіб, у яких мали проводитись обшуки.

Як повідомляла "УМ", Назар Холодницький потрапив у земельний скандал. Очільник САП та його родина безкоштовно отримали 5 земельних ділянок. Чотири з них – в Києво-Святошинському районі, де Назар Холодницький раніше працював прокурором.