Наталія Корчак призначена координатором з гендерної рівності у НАЗК

10:30, 30.07.2018
Наталія Корчак призначена координатором з гендерної рівності у НАЗК

Уповноважені особи мають забезпечувати рівні права і можливості жінок і чоловіків, запобігати та протидіяти насильству за ознакою статі (фото facebook.com/korchaknatalya)

Наталію Корчак визначено уповноваженою особою (координатором) з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі в Національному агентстві з питань запобігання корупції.
 
Про це повідомляє НАЗК.
 
Уповноважені особи (координатори) мають забезпечувати рівні права і можливості жінок і чоловіків, запобігати та протидіяти насильству за ознакою статі.
 
Вони організовують роботу відповідних органів виконавчої влади в напрямі урахування принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у відповідній сфері діяльності, проведення аналізу стану забезпечення ґендерної  рівності.
 
Також вони мають координувати заходи у сфері запобігання та протидії насильству за ознакою статі, моніторити їх реалізацію, пропагувати ліквідацію всіх форм дискримінації за ознакою статі й інформувати про це.
 
Як відомо, Наталія Корчак обіймала пост голови НАЗК протягом двох років, з 28 березня 2016 року вона була однією з перших трьох членів нового агентства, обраних конкурсною комісією та затверджених Кабміном на засіданні 11 грудня 2015 року. У березні 2018 року Наталія Корчак планово подала у відставку.