Суд переніс апеляцію на арешт директора "РИА Новости в Украине" Вишинського

13:39, 30.07.2018
Херсонський апеляційний суд переніс розгляд клопотання адвокатів директора "РИА Новости в Украине" Кирила Вишинського про зміну йому запобіжного заходу на 6 серпня.
 
Про це "Українській правді" повідомила речниця прокуратури Криму Тетяна Тихончик.
 
"Розгляд апеляції адвокатів Вишинського перенесли на 6 серпня", - повідомила Тихончик.
 
За її словами, засідання перенесли через неявку зі сторони захисту одного із адвокатів.
 
Зокрема, адвокати Вишинського клопотали "про обрання, зміну запобіжного заходу та продовження строків тримання під вартою" їхньому підзахисному.
 
11 липня Вишинському продовжили арешт до 13 вересня.
 
Йому оголошено про дві підозри: у держзраді та незаконному зберіганні зброї.
 
Нагадаємо, Кирило Вишинський звинувачується у державній зраді: під час обшуків у нього знайшли державні нагороди країни-агресора, серед них медаль від Путіна "За повернення Криму".
 
В банківській скриньці Вишинського також виявили понад двісті тисяч доларів США, предмет, ззовні схожий на пістолет "Браунінг 1906", та трудовий договір з МІА "Россия Сегодня".
 
Херсонський міський суд арештував на два місяці керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.
 
Слідство зібрало докази того, що інформація на сайті "РИА Новости-Украина" містила заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України, державної та інформаційної безпеки. "РИА Новости Украина" потрапили під санкції, їх роботу в Україні заборонили на три роки.
 
Україна запропонувала Росії видати 23 особи, яких звинувачують у державній зраді, однак Кирило Вишинський у списках на обмін не фігурує.

Заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що російська сторона про свого пропагандиста навіть не згадувала на попередніх перемовинах.