Денісова попросила омбудсмена Німеччини допомогти їй зустрітися з Олегом Сенцовим

08:48, 31.07.2018
Денісова попросила омбудсмена Німеччини допомогти їй зустрітися з Олегом Сенцовим

Денісова попросила допомоги у німецької колеги (фото facebook.com/pg/denisovaombudsman)

Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова звернулась до німецького омбудсмена Бербель Кофлер із проханням сприяти її зустрічі з українцем Олегом Сенцовим, який продовжує голодування в російській тюрмі.
 
Про це вона повідомила у Facebook.
 
"Значення підтримки і тиску міжнародної спільноти у вирішені складної ситуації щодо забезпечення прав українських політв’язнів в Росії важко переоцінити. Я дуже вдячна Федеральному Урядовому комісару з політики у галузі прав людини та гуманітарної допомоги Міністерства закордонних справ ФРН пані Кофлер за підтримку захисту права на життя українського режисера Олега Сенцова. І прошу її сприяння в організації моєї особистої зустрічі із Олегом Сенцовим", - написала Денісова, оприлюднивши лист до Кофнер.
 
16 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою до влади РФ відпустити всіх утримуваних українців. 20 липня уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова запевнила, що поспілкувалася по відеозв'язку з політв'язнем, українським режисером Олегом Сенцовим і не побачила серйозних проблем зі здоров'ям.
 
Водночас український омбудсмен Людмила Денісова після розмови з адвокатом Олега Сенцова розповіла, що той пережив другой криз і перестав орієнтуватися в датах.
 
Раніше Олег Сенцов написав листа з колонії, в якому розповідає про свій стан. Про стан здоров’я політв’язня розповіла і його сестра Наталія Каплан, яка відвідала Олега Сенцова у колонії.
 
Українській омбудсвумен Людмилі Денісовій нахабно відмовили у зустрічах із Олегом Сенцовим, Станіславом Клихом, Романом Сущенком попри обіцянки Володимира Путіна.
 
13 липня Олегу Сенцову виповнилося 42 роки. До цієї дати в мережі з'явилися перші за два роки кадри, на яких можна побачити сильно схудлого і змученого українця в ув'язненні.
 
Понад 50 українських митців і громадських діячів, серед яких Ліна Костенко, Сергій Жадан, Іван Малкович, Олександр Ройтбурд, Римма Зюбіна та інші закликають українського режисера Олега Сенцова, який голодує з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів в Росії, припинити голодування.