Євросоюз санкціями покарав 6 компаній за будівництво Керченського мосту

11:53, 31.07.2018
Євросоюз санкціями покарав 6 компаній за будівництво Керченського мосту

ЄС: Будівництво моста було ключовим кроком в консолідації Росією контролю над незаконно анексованим Кримом і Севастополем (фото pixabay.com)

Євросоюз ввів санкції відносно шести компаній, які брали участь в будівництві Керченського моста.
 
Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на рішення від 30 липня, опубліковане в офіційному журналі ЄС.
 
Згідно з документом, з 31 липня під європейськими санкціями перебувають дві компанії Аркадія Ротенберга - ПАТ "Мостотрест" (MOEX: MSTT) і ТОВ "Стройгазмонтаж".
 
Ці компанії раніше вже були включені в американський список санкцій.
 
Також під санкції ЄС потрапили АТ "Інститут Гіпростроймост - Санкт-Петербург", АТ "Суднобудівний завод "Залив", ТОВ "Стройгазмонтаж - Міст ", вологодське АТ "ВАД".
 
У мотивувальній частині рішення про введення санкцій йдеться, що будівництво моста і його офіційне відкриття в травні цього року були "ключовими символічними кроками в консолідації Росією контролю над незаконно анексованим Кримом і Севастополем і подальшої ізоляції півострова від України".
 
Глава МЗС Павло Клімкін привітав таке рішення ЄС.
 
"Важливе застереження також для європейського бізнесу не йти вниз по тому ж слизькому схилу", - написав він у Twitter.
 
Раніше посли держав-членів ЄС схвалили рішення щодо запровадження індивідуальних санкцій проти 6 осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту.
 
19 червня Рада ЄС продовжила до 23 червня 2019 року санкції, які передбачають заборону європейським компаніям вкладати інвестиції в окупований Крим та імпортувати товари з півострова.