В Харкові 84-річний Мехті Логунов отримав 12 років тюрми за роботу на агентів Кремля

16:01, 31.07.2018
В Харкові 84-річний Мехті Логунов отримав 12 років тюрми за роботу на агентів Кремля

Пенсіонер керував угрупуванням з 18 осіб, керував його мережею агент з Росії (фото pravda.com.ua)

Суд Харкова засудив до 12 років позбавлення волі 84-річного Мехті Логунова. Його визнали винним у державній зраді.
 
"Прокуратура довела, що зловмисник збирав відомості, які належать науковим установам і складають державну таємницю. Надалі інформацію планувалося передати представникам іноземної держави - Росії", - повідомили в прокуратурі.
 
Зараз пенсіонер перебуває під вартою, оскільки є час на апеляцію.
 
Логунов народився в Абхазії, кандидат технічних наук, інженер, у нього є дочка Ірина. Свої антиукраїнські погляди пенсіонер демонстрував відкрито ще з 2014 року. 
 
Захоплювався незалежністю Абхазії, і просив Рамзана Кадирова допомогти в боротьбі проти територіальної цілісності України. Нібито був був учасником "російської весни" в Харкові.
 
У серпні 2017 року СБУ затримала Логунова за підозрою по ч. 1 ст. 111 - "Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України".
 
 
Пенсіонер керував угрупуванням з 18 осіб, керував його мережею агент з Росії.
 
Диверсійна група на чолі з Логунова займалася в Харкові різнобічною антиукраїнською діяльністю - від збору інформації та особистих даних громадян до спроб продажу розробок харківських учених у військовій сфері в сусідню країну.