Ремонт Шулявського мосту: поліція не побачила криміналу в підробці тендерних документів

15:26, 03.08.2018
Ремонт Шулявського мосту: поліція не побачила криміналу в підробці тендерних документів

Міст на Шулявці обвалювався у лютому 2017 року (скріншот відео)

Компанія, яка була допущена до фіналу тендеру на реконструкцію Шулявського мосту, подала підроблені документи. Після скарги у поліції повідомили, що ознак криміналу в цьому нема.

Про це повідомляє Центр протидії корупції, який звертався до правоохоронців.

"На підставі зібраних матеріалів перевірку по вашому зверненюі припинено в зв’язку з відсутністю будь-яких ознак кримінального правопорушення", – ідеться у документі.



"Радіо свобода" зазначає, що згідно із даними з Єдиного реєстру досудових розслідувань, раніше через підроблені документи фірми "Спецбуд-Плюс" порушили справу за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Як йдеться у розслідуванні «Навели мости», до фіналу тендеру на 600 мільйонів гривень увійшла компанія із фіктивними документами – «Спецбуд-Плюс». Компанія надала відгук-рекомендацію як підтвердження успішного виконання подібного ремонту – розв’язки поблизу мосту Патона в Києві.

Однак у документі не вказана дата складання відгуку та стоїть підпис директора, який звільнився ще чотири роки тому. У «шапці» також неправильно написали слово «Україна». Державний будівельний комбінат Верховної Ради офіційно підтвердив «Схемам», що не надавав такого відгуку. А про те, що компанія «Спецбуд-Плюс» виконувала якісь роботи на Набережному шосе на комбінаті відповіли, що вперше чують.

Директор «Спецбуд-Плюс» Олександр Єфімчук не відповів по суті на запитання «Схем» про підроблений документ і досвід у роботі над проектами, аналогічними реконструкції Шулявського мосту.

Також «Схеми» з’яcували, що дві інші компанії, які подавали заявки, – «Альтіс-Спецбуд» та «Мотострой» – не були допущені до аукціону через низку невідповідностей в документах. Водночас, тендерний комітет допустив до фіналу фірму із підробленими документами. Обидві ж фірми, які увійшли до фіналу – «Спецбуд-Плюс» та «Північно-український будівельний альянс», виявились пов’язані із народним депутатом Максимом Микитасем, у компанії якого помічали міського голову Києва Віталія Кличка.

Нагадаємо, реконструювати Шулявський міст планували із травня 2018 року, але роботи так і не розпочалися.