В Сімферополі протестувальник здійснив акт самоспалення через свавілля окупаційної влади

16:04, 03.08.2018
В Сімферополі протестувальник здійснив акт самоспалення через свавілля окупаційної влади

Самоспалення в Криму влаштував чолвік на протесті проти знесення будинків кримських татар які повернулися на півострів (фото: Крим.Реалії)

В окупованому Сімферополі під час протесту активіст «галявини протесту» «Стрілецька» намагався вчинити акт самоспалення, протестуючи проти свавілля місцевої адміністрації, яка намагається знести будинки кримських татар.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Ватан Карабашев облив себе горючою рідиною і підпалив себе, однак присутнім вдалося оперативно загасити одяг, що загорівся на ньому.

На місці «галявини протесту» «Стрілецька», де кримські татари звели будинки, готуються будувати новий район на дев'ять тисяч осіб під назвою "Кримська роза" із соціальною інфраструктурою. Зараз на місці, де окупаційна адміністрація запланувала будівництво, живуть переважно репатріанти.

Жителі «Стрілецького» вже понад два роки намагаються боротися із забудовою та зносом їхніх домівок через суди та мають наміри дійти до Європейського суду з прав людини.

У лютому 2018 року в будинку одного з активістів «галявини протесту» Фазила Ібраїмова провели обшук. Ібраїмов відомий у Криму борець за легалізацію «галявин протесту» – земель, зайнятих кримськими татарами після повернення з депортації.

Нагадаємо, у Криму силовики влаштували обшуки у будинках дітей, які зняли прапор окупантів із місцевої сільради.