У Черкасах 96 випускників університету прийняли присягу на вірність Україні (відео)

18:15, 03.08.2018
У Черкасах 96 випускників університету прийняли присягу на вірність Україні (відео)

Присяга перших випускників на кафедрі військової підготовки (фото: Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького)

У Черкасах відбувся перший випуск на кафедрі військової підготовки національного університету імені Богдана Хмельницького.

Тож 96 випускників присягнулися на вірність Україні на плацу однієї з військових частин міста.

«Пишаюся цими хлопцями й дівчатами!», – говорить ректор університету Олександр Черевко. Він переконаний, всі, хто прийняв рішення навчатися на кафедрі військової підготовки, є гордістю та надією нації.

Тож, наголошує Олександр Володимирович, подяка офіцерам, викладачам кафедри за те, що вони підготували гідне поповнення Збройним Силам України. Особлива вдячність батькам майбутніх офіцерів, які виховали справжніх патріотів своєї держави.

За його словами, за два роки навчання випускники кафедри військової підготовки вивчили новітні зразки військової техніки та зброї, опанували тактичні прийоми ведення бойових дій, навчилися працювати з особовим складом військового підрозділу, під час польових виїздів удосконалювали свої навички з вогневої підготовки, топографії, експлуатації бронетанкової техніки та озброєння, військової психології.

Ректор каже, що практичні заняття допомогли хлопцям та дівчатам успішно скласти підсумкові державні іспити та здобути військову спеціальність. А після складання присяги, наказом Міністра оборони України, їм буде надано військове звання – молодший лейтенант запасу.



Як зазначає Ірина Ус, яка отримала диплом бакалавра за спеціальністю «практична психологія», навчання на військовій кафедрі — це потреба сьогодення.

«Я не просто здобула військове звання, я сформувалася як особистість. А військова спеціальність — це додаткові можливості для самореалізації», – підсумовує Ірина.

Між тим, прийом документів на навчання за програмою офіцера запасу в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького триватиме до 15 вересня.