У Ялті суд оштрафував 20-річного студента за пости у «Вконтакте»

11:30, 06.08.2018
У Ялті суд оштрафував 20-річного студента за пости у «Вконтакте»

Студент пости в соцмережі матеріали, небажані для окупаційної влади (фото з відкритих джерел)

Ялтинський міськсуд окупованого Криму оштрафував студента коледжу на 300 тисяч рублів "за розміщення матеріалів екстремістського характеру" в соцмережі.
 
Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу республіканського управління ФСБ.
 
"Ялтинським міським судом він (студент, - ред.) визнаний винним у пред'явленому обвинуваченні і йому призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 300 тисяч рублів", - йдеться в повідомленні.
 
Відзначається, що 20-річний студент четвертого курсу Ялтинського економіко-технологічного коледжу "з квітня 2015 року по жовтень 2017 року розміщував в соціальній мережі "ВКонтакте" матеріали, що містять висловлювання, спрямовані на розпалювання національної, расової та соціальної ворожнечі".
 
Крім того, спецслужби Росії припинили діяльність ще трьох жителів курорту, які з квітня по червень 2018 року нібито теж "промишляли" розміщенням в інтернеті "матеріалів екстремістського характеру, що демонструють нацистську атрибутику і символіку організацій, заборонених в РФ".
 
Відносно цих жителів Ялти склали протоколи про адмінпорушення, їм призначили штрафи в розмірі від 1000 до 2000 рублів.
 
Як писала раніше "УМ", розвідка Росії протягом шести днів від втечі Віктора Януковича домоглася в соцмережах лояльност кримчан до зелених чоловічків.