Московський патріарх Кирило попросив про зустріч з Варфоломієм

15:25, 06.08.2018
Московський патріарх Кирило попросив про зустріч з Варфоломієм

Візит відбудеться на прохання патріарха Кирила (фото facebook.com/pg/PatriarhKirill)

Московський патріарх Кирило 31 серпня відвідає Стамбул і матиме зустріч із Вселенським патріархом Варфоломієм.
 
Про це у Facebook повідомив речник УПЦ КП архиєпископ Євстратій (Зоря) з посиланням на Офіс генерального секретаря Священного Синоду Константинопольського патріархату.
 
"Офіс Генерального секретаря Священного Синоду Константинопольського Патріархату офіційно підтвердив, що 31 серпня Стамбул відвідає Московський патріарх Кирил. Візит відбудеться "на його прохання"", - написав Зоря.
 
Також повідомляється, що під час візиту відбудуться зустрічі з Патріархом Варфоломієм та "компетентними органами Матері Церкви з питань, які становлять взаємний інтерес".
 
Як повідомляла "УМ", Вселенський патріархат підготував Томос про надання автокефалії Українській православній церкві.
 
При цьому Вселенський патріарх Варфоломій раніше вказав на місце Москви у відносинах з Україною. Делегація від Вселенського патріарха Варфоломія провела застріч із Петром Порошенком, після якої він подякував очільнику православної церкви за слова: "Україна не є канонічною територією РПЦ".
 
В свою чергу патріарх Філарет зпрогнозував, що Томос нададуть до кінця 2018 року. Він також заявив, що після отримання Томосу приходи Московського патріархату перейдуть до української церкви.


Що таке Томос і навіщо він потрібен українській церкві, читайте в "УМ".