У готелі «Джем» на Львівщині отруїлися 26 дітей

12:36, 07.08.2018
У готелі «Джем» на Львівщині отруїлися 26 дітей

Група дітей із Хмельниччини госпіталізована із отруєнням після проживання в готелі Джем

У готелі «Джем», який розташований за 20 км від Львова у с. Раковець Пустомитівського району, масово отруїлися діти з Хмельницької області. Спочатку повідомлялося про 16 неповнолітніх і одну дорослу постраждалу, згодом кількість шпиталізованих зросла до 26 дітей і 25-річну дорослу особу.

Про це повідомляє Zaxid.net, ввечері 6 серпня дітей шпиталізували до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. Попередній діагноз ‒ харчова токсикоз-інфекція. Постраждалі у стані середньої важкості.

Із 17 постраждалих ‒ 16 дітей 2001-2006 року народження. Усі вони мешканці Шепетівського району Хмельницької області.

Згодом у поліції уточнили, що загалом до лікарні було госпіталізовано 26 неповнолітніх віком 10-17 років та одного дорослого.

У готелі «Джем» виданню пояснили, що група, яка відпочивала у них, складалася з 54 осіб і сьогодні мала виселятися. Керівництво готелю припускає, що діти могли отруїтися саме їхньою їжею, оскільки для них було організоване триразове харчування. Проте туристи виїжджали на екскурсії, відвідували супермаркети.

«Зараз тривають перевірки, беруть мазки. Ми сприяємо об’єктивному встановленню причин. Якщо це наша провина, будемо виправляти і компенсовувати», ‒ розповів журналістам керівник готелю «Джем».

Пацієнтам проводиться комплекс лікувально-діагностичних заходів. Обставини отруєння встановлюються. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Як повідомляла "УМ", після отруєння в дитячому таборі «Славутич» дівчинка понад місяць перебувала у комі.