Топ 5 міських малолітражок, про купівлю яких ви не пошкодуєте

13:16, 07.08.2018
Топ 5 міських малолітражок, про купівлю яких ви не пошкодуєте

В умовах високих цін на паливо та нестабільного курсу валют малолітражні автомобілі стали як ніколи актуальними. Економічні, недорогі в обслуговуванні, практичні у місті та достатньо комфортні для поїздок за його межі. Однак економія має бути розумною. Інколи, вигідна на перший погляд покупка може принести чимало клопотів, пов’язаних з ремонтом, у майбутньому. Тож які субкомпакти варті вашої уваги і чому? З цим питанням допоможуть розібратися експерти автомобільного пошуковика Automoto.ua. Одразу зазначимо, що мова йтиме про б/в авто.

Fiat Punto - до $ 8,000

Відмінний варіант для щоденного використання, детально описаний за посиланням. Зовні здається крихітним, проте здивує просторим салоном навіть пасажирів позаду. Багато хто скаржиться на скромний розмір багажника. Та варто зауважити, що зі складеною заднім диваном - його можна збільшити до 1030 л. Таким об’ємом не може похизуватись навіть VW Polo, який пропонує лише 952 л. Легко та відносно дешево ремонтується. Періодичність ТО - кожні 15 тисяч кілометрів. Невибагливий до марки мастила. Демонструє хороші якості управління, чіткі гальма та хорошу шумоізоляцію.

MG 3 - до $ 8,688



Наразі рідко зустрічається на українських дорогах. Та це лише питання часу. Оскільки привабливий дизайн та щедрий, як для бюджетного хетчбеку, набір комплектуючих пробуджують активний інтерес покупців авто для пересування по місту. Тут встановлений бортовий комп’ютер, 6 подушок безпеки, електросклопідйомники, система динамічної стабілізації та ін. Салон авто ергономічний та комфортний.

Dacia Sandero - до $ 9,710



Простий, проте здатний задовольнити всі базові потреби міського жителя у особистому транспорті. Тут ви не платите за обладнання і системи, якими ніколи не скористаєтесь. Ставши власником цього авто ви отримаєте просторий салон, місткий багажник, до 1200 літрів, та прийнятну для короткотривалих поїздок динаміку. Він не підійде для змагань зі швидкості на трасі, однак на 100 км вам необхідно всього 5,6 літрів бензину. Крім того авто податливе в управлінні.

Opel Astra - до $ 12,900



Один з найбільш привабливих дизанів кузова у класі. Надійний, хороші характеристики управління та відмінно справляється з нашими дорогами. Пропонує на вибір велике різноманіття двигунів: від бережливого 1,2 л. до потужного 2,0 л. В цілому комфортний, добре оснащений та просторий салон. Відносно ремонту - багато власників підкреслюють, що обходяться лише плановим ТО.

Suzuki Swift - до $ 12,946



Динамічний, маневрений та економічний. Витрата палива становить всього 4,16 л на 100 км. Тим, хто регулярно випробовував авто на дорозі подобається відмінна ергономіка, та висока якість матеріалів, застосованих у оформлені кузова. Що відрізняє Swift від конкурентів - швидкість.

Клас субкомпактів досить насичений та розрахований на широке коло потреб водіїв. Однак виробникам перерахованих автомобілів вдалося поєднати функціональність, комфорт та якість за помірною ціною.