Стратег Порошенка Ігор Гринів: Я вислухав Манафорта, але далі цих трьох годин ми не пішли

12:50, 08.08.2018
Стратег Порошенка Ігор Гринів: Я вислухав Манафорта, але далі цих трьох годин ми не пішли

"Манафорт так і не зрозумів, що країна після Майдану змінилася", - пояснив політтехнолог президента (фото AFP/Getty Images)

Стратег президента Петра Порошенка, народний депутат Ігор Гринів підтвердив, що у 2014 році зустрічався з американським політтехнологом Полом Манафортом з приводу співпраці.
 
Про це він повідомив у коментарі "Українській правді".
 
"Манафорт пробував запропонувати свої послуги та свою стратегію для кампанії Порошенка. Я зустрічався з ним тоді і вислухав його стратегію, але на цих трьох годинах розмова з ним закінчилася", - розповів він.
 
Він припустив, що інформація про співпрацю з іншими українськими політиками, окрім екс-президента Віктора Януковича, це лінія захисту адвокатів Манафорта на суді, щоб американця сприйняли не лише як стратега втікача-Януковича, а як політтехнолога, здатного працювати з представниками різних фракцій.
 
За словами Гриніва, Манафорт дуже хотів співпрацювати з Порошенком та готувався до цього. Зокрема, на зустріч він прийшов із дослідженнями, соціологією.
 
"Манафорт так і не зрозумів, що країна після Майдану змінилася", - пояснив політтехнолог президента.
 
Нардеп додав, що пропозиції американського політтехнолога більше підходили для стратегії 2009-2010 років, але аж ніяк не для післяреволюційного періоду 2014 року.
 
Гринів також не виключив, що стратеги Манафорта дійсно займалися напрацюванням пропозицій Порошенку, з якими той прийшов на зустріч.
 
Нагадаємо, раніше колишній партнер Пола Манафорта Рік Гейтс на суді заявив, що екс-радник Віктора Януковича безкоштовно допомагав Петру Порошенку та працював з Віктором Пінчуком.
 
31 липня в США почався суд над Полом Манафортом, якого звинувачують у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.
 
Зазначається, що суддя у справі Пола Манафорта Томас Елліс закликав прокурора утриматися від назви "олігарх" стосовно українських клієнтів американця.
 
Пола Манафорта звинувачують у лобізмі інтересів іноземців без відповідної реєстрації та відмиванню грошей після співпраці із українськими політиками, насамперед Віктором Януковичем та "Партією регіонів".

Як стало зрозуміло з листування Манафорта та Януковича, вони змовлялися виставити політичних опонентів антисемітами.