Денісова попросила Росію поскоріше розглянути прохання матері Олега Сенцова про помилування

12:15, 10.08.2018
Денісова попросила Росію поскоріше розглянути прохання матері Олега Сенцова про помилування

Сьогодні 89-день голодування Олега Сенцова

Український омбудсмен Людмила Денісова просить російську комісію з питань помилування якомога швидше розглянути прохання матері політв'язня Олега Сенцова про помилування її сина.
 
Про це вона написала у Facebook і оприлюднила фото клопотання.
 
"Звернення Людмили Сенцової про помилування сина передано для розгляду Комісії з питань помилування на території Ямало-Ненецкого автономного округу. Я звернулася до Комісії з проханням розглянути це клопотання якомога швидше", - написала Денісова.
 
У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав підтримати політв'язня Сенцова і вимагати від Росії його звільнення.
 
"Сьогодні 89-день голодування Олега Сенцова, ув'язненого в РФ. Олег перебуває на межі життя і смерті. Кожного дня може статися непоправне. Як людина та громадянин України я прошу всіх підтримати Олега та вимагати від Росії #FreeSentsov. Солідарність не має меж, а життя людини - має", - написав він у Твіттері.
 
Напередодні Людмила Денісова попросила перевезти Олега Сенцова на лікування до Москви із заполярної колонії.
 
Раніше адвокат Олега Сенцова повідомив, що пульс політв’язня через голодування опустився до 40 ударів за хвилину, що на третину менше за норму, а його тіло не отримує достатньо кисню, бо лікарі зафіксували анемію.
 
При цьому у Федеральній службі виконання покарань Росії заявили про "задовільний" стан Олега СенцоваФотографії із Олегом Сенцовим, які нібито зроблені на 88-й ден його голодування, отримала уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова від своєї російської колеги. На фото помітно, що Олег Сенцов виглядає виснаженим та надміру схудлим.