Замах на Катерину Гандзюк: заявлене адвокатом алібі Новікова не підтверджено

15:55, 14.08.2018
У поліції стверджують, що Микола Новіков "обґрунтовано підозрюється" у нападі на Катерину Гандзюк, а свідки, які можуть підтвердити його алібі, нехай офіційно звертаються до правоохоронців.
 
Про це повідомляє у Facebook перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.
 
"Зібрані доказові матеріали дали можливість встановити та затримати 40-річного неодноразово судимого місцевого мешканця, якій обґрунтовано підозрюється саме в нападі на потерпілу", - пише він.
 
За словами Аброськіна, зараз проводиться "велика кількість необхідних експертиз, а також тривають численні слідчі дії, в тому числі щодо перевірки показів підозрюваного".
 
"Я б не радив будь-яким зацікавленим особам давати поради поліцейським, коли та кого, в якій послідовності допитувати, або давати оцінку діям слідчих, які розслідують справу. Давайте кожен буде займатися своєю роботою", - заявив поліцейський чиновник.
 
Він наголосив, що поліція зверталася до громадськості з проханням допомогти у встановленні особи, яка вчинила злочин, але "до нас не звернулась жодна особа".
 
"Ще раз звертаюся до наших громадян з проханням звертатися до поліції, якщо відома будь-яка інформація, яка може бути корисна слідству", - сказав Аброськін.
 
Він навів телефони, за якими можна звертатися: 050-418-42,34 (чергова частина департаменту карного розшуку); 044 299-00-39, 050-41-84-234 (департамент стратегічних розробок).
 
31 липня у Херсоні очільницю місцевого виконкому Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою1 серпня Гандзюк перевезли з Херсона до Києва для проходження курсу лікування. До столиці її доставив санітарний літак ДНС.
 
Медики діагностували у потерпілої опік III-II ступеня до 40% тіла, особливо постраждали обличчя, шия, груди, ліва рука і передпліччя. Експертиза встановила, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою.
 
2 серпня було опубліковано фоторобот чоловіка, який облив концентрованою сірчаною кислотою співробітницю Херсонської міської ради Катерину Гандзюк.
 
У Гандзюк - давній конфлікт з керівництвом місцевої поліції. Восени 2017 року вона публічно звинуватила у вимаганні хабара начальника управління захисту економіки ГУ Нацполіціі в Херсонській області Артема Антощука. Він намагався домогтися через суд спростування заяви, але програв позов.
 
3 серпня нападника на чиновницю міськради Херсона Катерину Гандзюк затримали. При цьому захист підозрюваного в замаху на вбивство чиновниці Херсонської міськради Катерини Гандзюк у суді назвав підозру необгрунтованою, а затримання незаконним.
 
Чоловік, який купував сірчану кислоту для нападу на Катерину Гандзюк, потрапив у поле зору камер відеоспостереження.
 
перевезли з Херсона в Київський опіковий центр).
 
Головне слідче управління СБУ порушило справу за фактом організації замаху на Катерину Гандзюк на замовлення співробітників правоохоронних і державних органів.